Ülkemizde bebeklerini kucaklarına almak için hazırlanan birçok ebeveyn adayı, çeşitli avantajlar sunması sebebiyle Amerika’da doğum yapmak ister. Amerika’da doğum yapmayı düşünen anne adaylarının merak ettiği konulardan biri de genellikle tıbbi gereklilikler sonucunda uygulanan sezaryen doğum konusudur. Amerika’da sezaryen doğum, genellikle anne ve bebeğin sağlığı için normal doğumun önerilmediği durumlarda tercih edilen doğum yöntemidir.
Amerika’da Sezaryen Doğum Hangi Durumlarda Tercih Edilir?
Amerika’da sezaryen doğum, belirli durumlar ve koşullar altında tercih edilebilir. Sezaryen doğum, vajinal doğumun tıbbi veya kişisel birtakım sebeplerle riskli olması durumunda veya anne ve bebek sağlığı açısından risk taşıdığı durumlarda bir alternatif olarak uygulanabilen doğum yöntemidir. Amerika’da sezaryen doğumun tercih edilme sebepleri genellikle şöyle sıralanabilir:
- Bebeğin baş bölgesinin pelvis bölgesine sığamayacağı düşünülüyorsa sezaryen doğum yaygın olarak tercih edilebilir.
- Bebeğin kalp atışlarında düzensizlik veya azalma gibi tıbbi problemler gibi acil durumlarda bir seçenek olabilir.
- İkiz, üçüz gibi çoğul gebeliklerde, sezaryen doğum bazen tercih edilir çünkü riskler artabilir.
- Anne daha önce sezaryen doğum olmuş ise tekrar sezaryen doğum tercih edilebilir.
- Bebeğin kordonu boyunca sıkışma veya dolaşma gibi problemler söz konusu olduğunda sezaryen doğum tercih edilebilir.
- Anne adayın diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklara sahipse sezaryen doğum daha güvenli bir seçenek olabilir.
- Anne adayının ilerlemiş yaşta olması durumunda güvenli olması sebebiyle doktorlar ve anne adayı birlikte sezaryen doğumu tercih edebilir.
Amerika’da Sezaryen Doğum Nasıl Yapılır?
Amerika’da sezaryen doğum, cerrahi bir müdahale olarak gerçekleştirilir ve genellikle bir hastane veya doğum merkezinde uzman sağlık personelleri tarafından yönetilir. Türkiye’deki sezaryen doğumlardan farklı olarak Amerika’da sezaryen doğumlarda anne adayları ilk olarak spinal anestezi ile uyuşturularak anestezi uzmanı tarafından doğuma hazırlanır. Bu sayede anne adayının bel ve bacak bölgesi uyuşturularak ağrı hissetmesinin önüne geçilir.
Uzman cerrah alt karın bölgesine ve rahim bölgesine kesi uygular. Rahim kesisi yapıldıktan sonra bebek ve plasenta dikkatli bir biçimde çıkarılır. Bebeğin çıkarılması ile rahim ve karın duvarına kademeli olarak dikiş atılır. Bu dikişler, çözünebilir dikişler olabileceği gibi genellikle dikiş izi minimal olacak şekilde uygulanır.
Anneler, Amerika’da normal doğum sonrasında genellikle 2 gün hastanede istirahat edebilir. Ancak sezaryen doğum sonrasında doktorun tercihine göre 3 ya da 4 gün hastanede kalmak gerekebilir.
Amerika’da doğum konusunda merak ettiğiniz sorulara doğru ve net yanıtlar almak için https://www.amerikadadogum.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.